Lyofilizované ovoce (Ovoce sušené mrazem)
Co je to lyofilizované ovoce? Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zamraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném ovoci.
Jaké jsou možnosti použití? Lyofilizované ovoce můžete křupat jen tak na svačinu, přidat do snídaní, jogurtů, zmrzlin, do čaje. Ovoce sušené mrazem je skvělé také na pečení a vaření.
Výhody ovoce sušeného mrazem
- Sušení mrazem zachovává většinu vitamínů a minerálů, což z ovoce dělá zdravou svačinu.
- Ovoce sušené mrazem si udržuje svou přirozenou chuť a vůni. Proto je ideálním pro přímou konzumaci nebo jako přísadu do jogurtů, müsli, nebo smoothies.
- Díky odstranění vody má ovoce sušené mrazem dlouhou trvanlivost, aniž by potřebovalo refrigeraci.
- Ovoce sušené masem je lehké, snadno se skladuje a je skvělou volbou pro zdravé mlsání na cestách.
Jste příznivcem zdravého stravování? Pak je pro vás lyofilizované ovoce (ovoce sušené mrazem) tou správnou volbou. Doporučujeme se podívat také na lahodný ořechový krém, chutné ořechové tyčinky a oříšky.