RAW PEANUT BUTTER BITES
Publikováno:
Suroviny:
- 200 g ořechů
- 150 g sušené ovoce (datle, švestky, brusinky, rozinky)
Na náplň:
- Cca 350 g arašídového másla
- 3 polévkové lžíce kokosového oleje
- 1 vanilkový lusk (semínka)
- Špetka soli
- něco na oslazení (med, datlový sirup …)
Vrchní část:
- 100 g hořké čokolády
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
- 50 ml rostlinného mléka (kokosové , mandlové)
Postup:
1. Spodní vrstva vznikne z mixu ořechů, ovoce a semínek – výběr necháme na Vás, můžete použít cokoliv. Těsto by mělo být od použitého ovoce lepkavé.
(nejprve nasekej ořechy a potom postupně během mixování přidej sušené ovoce)
2. Do hrnce si dejte na nejslabší plamen arašídové máslo s olejem a solí, se sladidlem a postupně ohřej dokud se vše nerozpustí a nespojí, následně nalijte na spodní vrstvu a dej zamrazit na 1–2 hod.
3. Zahřej rostlinné mléko s olejem a přidejte čokoládu. Zahřívejte opatrně, aby se čokoláda nepřipálila, nalijte na ztuhlou vrstvu a dejte zamrazit na další hodinu
4. Vyberte z mrazáku a když je koláč tuhý, dejte do lednice
5. Vydrží cca 8 dní nebo podle rychlosti mlsných jazýčků :P