RAFFAELO KOKOSOVÝ KOLÁČ
Publikováno:
✍NA TĚSTO BUDEME POTŘEBOVAT:
- ✅ 3 domácí vajíčka ( z toho 3 bílky a 2 žloutky )
- ✅ 250 g propláchnuté uvažené cizrny z konzervy
- ✅ 50 g tvarohu
- ✅ 25 g vanilkového proteinu
- ✅ 25 g kokosové mouky
- ✅ 120 ml mléka
- ✅ přírodní sladidlo nebo kokosový cukr
- ✅ 1 lžíce prášku do pečiva
- ✅ himalájská sůl
✍NA KRÉM BUDEME POTŘEBOVAT:
- ✅ 250 g polotučného tvarohu
- ✅ 500 ml mléka
- ✅ 50 g vanilkového pudingu
- ✅ 25 g Vanilkového proteinu
- ✅ 50 g „raffaellového“ krému COCONUT Twister
- ✅ 50 g bílé čokolády
- ✅ 100g strouhaného kokosu, nebo kokosových chipsů , nebo kokosového krému ( krém to ještě vylepší ! )
- ✅ přírodní sladidlo
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. V druhé misce vyšleháme žloutky s přírodním sladidlem do pěny, přidáme rozmixovanou cizrnu, tvaroh a mléko. Nakonec přidáme směs mouky, proteinu a prášku do pečiva. Do směsi zlehka vmícháme sníh z bílku. Středně husté těsto nalijeme do formy 35×30 na pečící papír a pečeme na 180 stupňů asi 25–30 minut. Mezitím si uděláme puding – v trošce mléka rozmixujeme pudingový prášek a protein, a až potom vlejeme do vařícího mléka (aby se nám nevytvořily hrudky). Povaříme do zhoustnutí a přidáme kokosový krém nebo kokosové chipsy (ty jsme si předtím rozmixovali v mixéru najemno) a taky čokoládu a COCONUT twister. Do skoro vychlazeného pudingu přimícháme tvaroh a ještě dosladíme dle chuti. Koláč rozdělíme na polovinu (po šířce – výsledný koláč má velikost polovičního plechu). Polovinu náplně natřeme na spodní korpus, položíme na něj druhou část těsta a zbytek rozetřeme nahoru. Koláč necháme odpočívat v lednici alespoň 3 hodiny. Na ozdobu použijeme strouhaný kokos a ovoce. Dobrou chuť