FAZOLOVÉ BROWNIES
Publikováno:
✍ SUROVINY NA TĚSTO – FORMA 20 × 20:
- ✅ 240 g červených fazolí ( buď uvažených a nebo z konzervy – POZOR ! pořádně propláchnout ! )
- ✅ 2 vejce
- ✅ 50 g bílého jogurtu
- ✅ 100 g jablečného pyré
- ✅ 25 g čokoládového proteinu
- ✅ 30 g kakaa
- ✅ 1/2 CL prášku do pečiva ( bez fosfátů )
- ✅ přírodní sladidlo příchuť vanilka
- ✅ skořice
✍ SUROVINY NA KRÉM:
- ✅ 200 g jemného tvarohu
- ✅ 100 g creamcheese light
- ✅ 100 g arašídového másla
- ✅ přírodní sladidlo příchuť karamel
✍ ČOKOLÁDOVÁ VRSTVA:
- ✅ 60 g vysokoprocentní čokolády
- ✅ kokosový olej
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. V malé misce smícháme protein, kakao, prášek do pečiva a mletou skořici. Vedle ve vetší misce si mixérem vyšleháme vejce, vanilkové sladidlo – dokud směs nebude nadýchaná. Následně si fazole a jablečné pyré rozmixujeme mixérem do hladké konzistence – přidáme k vejcím a prošleháme. Proteinovou směs si nakonec dřevěnou vařečkou zamícháme do těsta. Celou směs vylijeme do malé čtvercové formy na pečící papír a pečeme okolo 25 – 30 minut na 170 stupňů. Těsto by mělo zůstat uvnitř vlhké a zároveň kraje upečené. Když těsto vychladne – vytvoříme si arašídovou vrstvu smícháním tvarohu, creamcheesu, arašídového másla a sladidla. Dáme směs na chvíli do ledničky. Mezitím si rozpustíme vysokoprocentní čokoládu a tuk. Brownies namažeme arašídovým krémem, polijeme čokoládou a necháme alespoň hodinu ztuhnout v lednici. Potom si už jen užíváme :)