OŘÍŠKOVÝ DORTÍK
Publikováno:
✍ NA KORPUS POTŘEBUJEME :
- ✅ 1 vejce
- ✅ 50 g rozemleté vločky
- ✅ 100 g špaldová mouka
- ✅ 200 g bílý jogurt
- ✅ lžičku prášku do pečiva
- ✅ špetka himalájské soli
- ✅ Lískooříškový krém
- ✅ přírodní sladidlo
✍ NA KRÉM POTŘEBUJEME :
- ✅ 500 g měkký tvaroh
- ✅ 100 g bílý jogurt
- ✅ jahodový SUMMER krém
- ✅ 20 g proteinu
- ✅ 3 vejce
Postup:
Předehřeme si troubu na 160 stupňů. Nejdřív si smícháme těsto na korpus – všechno dohromady, těsto má být tužší, ale ne tolik. Pro lepší konzistenci přidejte rostlinné mléko. Potom dáme do formy ( já měla docela velkou, takže klidně můžete použit ingredience v menší dávce) a dáme na 10 min do trouby. Mezitím si připravíme vrchní část – vyšleháme bílky do pěny. Smícháme tvaroh se zbytkem a nakonec přidáme vyšlehané bílky a lehce promícháme. Vytáhneme z trouby korpus, přídáme krém a při 160 stupních pečeme ještě dalších cca 40–45 min. Hlídejte špejlí a po vyndání nechte vychladnout aspoň 1–2 hodiny. Dobrou chuť :)