Čokoládové Muffiny s jablky a arašídovým máslem
Publikováno:
Tyto domácí muffiny jsou skvělá svačinka a navíc jsou hotové raz dva.
✍Recept:
- ➡️ 60 g Kokosová mouka
- ➡️ 60 g Špaldova mouka
- ➡️ 2 nastrouháná Jablka
- ➡️ 4 lžičky Arašídový krém křupavý
- ➡️ 3 lžíce Mléka
- ➡️ 1 Vejce
- ➡️ 3 vrchovaté lžíce Medu
- ➡️ skočice
- ➡️ nasekaná Kakaová hmota
- ➡️ špetku Himalájské soli
- ➡️ lžička Jedlé soli
Všechny suroviny kromě vajíček si nachystáme do misky a promícháme. Jablka nastrouháme na jemno. Vajíčka rozklepnem – oddělíme žloutek od bílku.
Žloutek přidáme do misky k ostatním surovinám a z bílku vyšleháme pěnu. Pěnu zamícháme do těsta. Do formičky dávat těsto vždy do 3/4 – vyskočí při pečení.
Nakonec nasypeme čokoládu natěsto a necháme upéct v rozpečené troubě na 190°C zhruba 30 minut pečte dozlatova.
Tato dávka těsta výjde asi na 12 muffinů.
Dobrou chuť :)