ČOKOLÁDOVO - BANÁNOVÝ KOLÁČ PLNÝ OŘECHŮ
Publikováno:
✍ NA KORPUS BUDEME POTŘEBOVAT:
- ✅ 60 g kokosový olej
- ✅ 80 g mletých ořechů
- ✅ 20 g kokosové mouky
- ✅ 125 g špaldové celozrnné mouky
- ✅ 15g kakaa
- ✅ pár kapek přírodního sladidla , nebo 20 g medu
✍ NA NÁPLŇ BUDEME POTŘEBOVAT:
- ✅ 50 g ašídového krému
- ✅ 20 g kokosového oleje
- ✅ 120 g creamcheese light
- ✅ 250 g jemného tvarohu
- ✅ 300 ml mléka
- ✅ 45 g ( 1 balení ) čokoládového pudingu v prášku
- ✅ 60 g kvalitní vysokoprocentní čokolády
- ✅ 50g lískooříškový krém s čokoláadou
- ✅ 30 g kakaa
- ✅ 50 g proteinu s příchutí čokoláda
- ✅ přírodní sladidlo ( podle chuti )
Na korpus si ručně smícháme všechny tekuté suroviny a do nich zamícháme ostatní suché ingredience. V tomto bodě v závislosti na konzistenci přidáme buď trošičku vody nebo mouky a vypracujeme těsto a necháme odpočinout na hodinu do ledničky. Těsto upěchujeme do formy (průměr 25 cm) , propícháme vidličkou a dáme péct 10–12 minut na 180 stupňů. Mezitím si připravíme náplň. Podle návodu na obale si uvaříme hustý puding, po dobu chlazení stále mícháme, aby nevznikly hrudky! Do ještě teplého pudingu přidáme nalámanou čokoládu, aby se rozpustila. V jiné míse vymícháme tvaroh s creamcheesem, proteinem, lískooříškový krém s čokoládou a přírodní sladidlo. Přidáme vychlazený puding s čokoládou a na nejnižší otáčky promixujeme. Na téměř vychlazený korpus rozetřeme arašídové máslo rozpuštěné s kokosovým olejem. Na vrstvu arašídového másla položíme na kolečka nakrájený banán a rozetřeme čokoládovou náplň. Koláč dáme vychladnout aspoň na 3 hodiny do ledničky. Dobrou chuť