SKOŘICOVÉ ROLKY
Publikováno:
Ingredience na cca 13 větších rolek (záleží na velikosti):
- 80 g změklého másla
- 90 g kokosového cukru Lifelike
- 6 g soli
- 1 vejce pokojové teploty
- kůra z 1/2 citrónu
- 500 g špaldové hladké mouky
- 6 g sušeného droždí
- 270 ml mléka pokojové teploty
- cca 4 lžíce Lifelike skořicového twisteru
- skořice
Poleva:
- 60 g másla
- 100 g krémového sýra (Philadelphia)
- vanilkové kapky dle chuti
- 3–4 lžíce mléka.
Postup:
Máslo utřeme s cukrem a solí. Přidáme vajíčko, citrónovou kůru a promícháme. Do směsi přidáme mouku s droždím a nalijeme 270 ml mléka. Směs pořádně promícháme do hladka. Mísu zakryjeme a necháme na teplém místě kynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem, cca hodinu a půl.
Těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a rozválíme na obdélník o rozměrech 35 × 30 cm. Těsto pomažeme skořicovým máslem a posypeme skořicí podle chuti. Obdélník zarolujeme z delší strany a nožem nakrájíme z rolády plátky o tloušťce 3 – 4,5 cm. Rolky naskládáme 2 cm od sebe na plech vyložený pečícím papírem. Znovu necháme kynout přibližně hodinku. Pečeme je v troubě předehřáté na 180° 15–20 min do zezlátnutí. Všechny ingredience na polevu smícháme a naneseme na ještě teplé rolky.
TIP: těsto se bude zdát řídší. Nebojte se a nepřidávejte mouku, výsledkem budou nadýchané a vláčné rolky.