Meruňkové tofu knedlíky
20 min
2
- • 100 g rýžové mouky
- • 1 pl lísko-ořechového másla
- • 200 g tofu natural
- • Čerstvé meruňky
- • 2-3 pl javorového sirupu
Do hrnce dáme vodu a necháme vařit. Tofu rukama jemně podrvíme, přidáme rýžovou mouku, sirup, ořechové máslo a vypracujeme kompaktní těsto. Pokud je příliš lepivé, přidáme víc mouky, pokud je příliš tuhé, trošku vody.
Rozdělíme na 6 části a do každé vložíme vypeckovanou meruňku. Vytvarujeme knedlíčky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 1-2 minuty nebo dokud nevyplavou na vrch.
Mezitím rozpustíme máslo, ve kterém následně obalíme knedlíky.
Na závěr je už pouze obalíme v lísko-ořechové mouce. Můžeme posypat mandlovými lupínky, polit zbylým máslem, přidat sezónní ovoce nebo extra ořechové máslo. A podáváme!
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.