MANDLOVO-KOKOSOVÁ VOSÍ HNÍZDA – BEZ CUKRU A LEPKU
Publikováno:
- ✔️Schovaný mandlový krém uvnitř :)
- ✔️Cukroví je bez cukru a bez lepku, a přesto dokonalé!
- ✍ Piškoty:
- ✅ 100 g strouhaného kokosu
- ✅ 100 g mandlové mouky
- ✅ 2 lžíce javorového sirupu
- ✅ 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- ✅ špetka himalájské soli
- ✍ Úlky:
- ✅ 150 g strouhaného kokosu
- ✅ 150 g mandlové mouky
- ✅ 200 g hustého kokosového krému
- ✅ 5 lžic rozehřátého kokosového oleje
- ✅ 4 lžíce javorového sirupu
- ✅ 3 lžíce holandského kakaa na tmavou verzi
- ✍ Krém:
- ✅ 6 Lžic mandlového másla
- ✅ 6 lžic kokosového oleje
- ✍ Dále:
- ✅ strouhaný kokos na obalení
- ✅ holandské kakao na obalení
- ✍ Postup:
Začneme úlky. Strouhaný kokos si smícháme s mandlovou moukou, kokosovým krémem, javorovým sirupem a rozehřátým kokosovým olejem. promícháme a dáme do lednice alespoň na 1 hodinu ztuhnout.
Mezitím si připravíme domácí piškoty. Opět si smícháme strouhaný kokos s mandlovou moukou, špetkou soli. Oddělíme si žloutky a bílky zvlášť. Žloutky si vyšleháme s javorovým sirupem do pěny. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně pak vmícháme k moučné směsi jak žloutkovou směs, tak náš sníh. Vzniklé těsto pak nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 C cca 15–20 minut do zlatova. Vyndáme a necháme vychladnout. Poté vykrajujeme klasickým kulatým vykrajovátkem kolečka. Ty nám poslouží jako dno úlků.
Těsto na úlky vyndáme z lednice a rozdělíme jej na 2 části. Jedno ponecháme bílé a do druhého přidáme kakao. Z těsta pak tvarujeme rukou ( to se mi osvědčilo nejvíce) kuličky, které pěchujeme do kokosovým olejem vymazaných a kokosem či kakaem vysypaných formiček na úlky. Nezapomínáme také dělat doprostřed úlků, speciální násadkou či druhou stranou vařečky, důlek na krém. Takto vzniklé úlky pak dáme opět alespoň na hodinku chladit. Já nechala přes noc v mrazu zakryté na balkoně.
Na krém si smícháme kokosový olej s mandlovým máslem a necháme rozehřát ve vodní lázni. Odstavíme a chvilku počkáme, než nám krém mírně ztuhne. Nesmí být horký ani moc tekutý. Nejlepší konzistence je ta, která vám ulpí na lžičce. Krémovou mandlovou náplní poté plníme úlky a rovnou slepujeme s vykrájenými piškoty.
Jakmile máme hotovo, obalujeme ve strouhaném kokosu nebo kakau a necháme ještě ztuhnout.
Pak už jen mlsáme a užíváme si tu lahodu.
Dobrou chuť vám přeje Barča zpekacku.cz a celý tým LifeLike :)