KEŠU DŮLKY S MANDLOVÝM MÁSLEM – BEZ CUKRU
Publikováno:
- ✔️Těstíčko je vláčné a sladké a náplň božsky jemná, krémová
- ✔️Můžete je navíc mlsat bez výčitek, jsou bez cukru a bez lepku :)
- ✍ Ingredience:
- ✅ 250 g mletých oříšků kešu
- ✅ 1/2 lžičky jedlé sody
- ✅ 1 lžička skořice
- ✅ špetka himalájské soli
- ✅ 1 vanilkový lusk
- ✅ 120 g kešu másla
- ✅ 1/2 lžíce kokosového oleje
- ✍ Dále:
- ✅ 120 g mandlového másla
- ✅ hrst brusinek sušených mrazem
- ✍ Postup:
Do mísy si nasypeme mleté kešu ořechy, přidáme jedlou sodu, skořici, sůl a vyškrábaná semínka z vanilkového lusku. Vše smícháme. Kešu máslo si spolu s kokosovým olejem rozehřejeme do tekuté konzistence, nemělo by být ale horké. Přidáme do sypké směsi a pořádně promícháme. Vzniklé těsto dáme na 30 minut do lednice. Poté z něj tvoříme malé kuličky, které skládáme na tác vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky uděláme koncem vařečky či prstem malý, ale hlubší důlek. Dáme opět chladit na 30 minut do lednice. Pak už jen naplníme po lžičkách každý důlek mandlovým máslem a ozdobíme rozříznutou, mrazem sušenou brusinkou.
Vychutnáváme si a mlsáme :) Dobrou chuť vám přeje Barča zpekacku.cz a celý tým LifeLike :)