"NUTTELOVA / PRIBINÁČKOVÝ" NEPEČENÝ DEZERT
Publikováno:
✍ BUDEME POTŘEBOVAT:
- ✅ 1 a čtvrt balení sušenek (použila jsem zelené bebe 24ks – mají nejlepší složení)
„NUTELOVÁ VRSTVA“
- ✅ 300ml mléka (může být i roslinné)
- ✅ 1 balení čokoládovo pudingového prášku
- ✅ 10g vysokoprocentní čokolády
- ✅ 10g kakaa
- ✅ 30g čokoládového krému – Protein HAZELNUT CHOCO a nebo LÍSKOVÝ OŘÍŠEK S ČOKOLÁDOU ( vytvoří nuttelovou chuť !!! )
- ✅ Přírodní sladidlo
- ✅ 100g jemného tvarohu
„PRIBIŇÁČKOVÁ VRSTVA“
- ✅ 400g jemného tvarohu
- ✅ 30g kakaa
- ✅ 25g čokoládového proteinu (můžeme vynechat)
- ✅ přírodní sladidlo
Asi 200ml mléka si dáme pomalu vařit. V druhé části mléka rozmícháme pudingový prášek, kakao a případně i protein – tuto směs přidáme do vařícího mléka a povaříme do zahuštění. Stáhneme z plotny a při chlazení mícháme tak, aby nevznikaly hroudy. Do ještě teplého pudingu přidáme nalámanou čokoládu, aby se roztopila a čokoládový krém. Po zchladnutí smícháme s tvarohem. Do plechu 20 × 20 cm si naskládáme na spod sušenky. Na první vrstvu sušenek si dáme první krém a přikryjeme opět sušenkami. U pribiňáčkové vrstvy si jen důkladně smícháme všechny suroviny dohromady, osladíme podle chuti a natřeme na druhou vrstvu sušenek. Vršek ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Nejlepší je nechat odstát v ledničce do druhého dne – potom jsou sušenky krásně měkké. Skladujeme v lednici. Dobrou chuť