Pistáciovo - krevetové Ravioli
250 min
3 porce
- • 2 žloutky a 1 celé vajíčko
- • Olivový olej
- • 100 g hladká mouka
- • 100 g semoliny
- • 4 pl pistáciového krému
- • špetka himalájské soli
- • 250 g mascarpone
- • lístky čerstvé bazalky
- • 200 g krevet
POSTUP:
Na začátku si vypracujeme těsto. Přesejeme hladkou mouku se semolinou, kterou vysypeme na pracovní desku. Do mouky uděláme díru a přidáme vajíčka. Pomalu vidličkou zapracujeme vajíčka do mouky než nám vznikne hutné těsto.
Po zapracování dáme těsto na 30 min odležet do ledničky.
Do mixéru si dáme mascarpone, pistáciový krém, himalájskou sůl, koření, bazalku a vymixujeme všechny ingredience do krému.
Odpočinuté těsto vytáhneme z ledničky a rozválíme na tenké pláty, které malinko prosvítají. K válení můžeme použít i stoj na výrobu těstovin, který nám ulehčí práci.
Na takto rozválené těsto přidáme krém v rozmezí 1 cm. Na krém položíme čerstvé krevety a přikryjeme opatrně dalším plátem těsta. Těsto okolo uzavřeme pomocí prstů a nožem ukrojíme do čtvercového tvaru. Po vykrojení ještě těsto pořádně uzavřeme tak, aby náplň nevyutekla ven při vaření.
Těstoviny vkládáme do vařící slané vody. Po vyplavení těstovin na povrch je necháme ještě půl minuty vařit a podáváme. Podáve s omáčkou a nebo polité olivovým olejem.
Recept by Lucia Randová – IG: lucia_randova
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.