JABLEČNÝ CRUMBLE BARS
60 min
12
- • 1 ½ hrnku ovesné mouky
- • ½ hrnku kokosového cukru
- • ¼ čl himalájské soli
- • 1 hrnek ovesných vloček
- • ½ čl mleté skořice
- • 8 pl rozpuštěného másla
- • ¼ čl jedlé sody
- • 1 čl vanilkového extraktu
- • 2 pl kešu krém
- • špetka himalájské soli
- • 3 pl javorového sirupu
- • ½ čl mleté skořice
- • 2 čl vanilkového pudingu
- • 2 pl rozpuštěného másla
- • 3 velká jablka
- • 1 čl vanilkového extraktu
- • špetka muškátového oříšku
Troubu si předehřejeme na 180° C a čtvercovou formu si vyložíme pečícím papírem. 🔥
Ve velké misce smícháme ovesnou mouku, vločky, kokosový cukr, skořici, sodu a himalájskou sůl. Přidejte rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt (pořípadně pravou vanilku) a smíchejte, dokud se nevytvoří pěkná drobenka a těsto se začne shlukovat. 🥣
Do připravené formy vložte asi 2/3 směsi a zbývající směs vložte do ledničky (použijeme na drobenku). Pomocí rukou rovnoměrně přitlačíme těsto na dno formy. ❄️
Následně připravíme jablečnou náplň. Ve velké pánvi nebo hrnci na středním ohni roztopíme máslo. 🧈 Přidáme nakrájená olopaná jablka a promícháme tak, aby se jablka obalila. Přidáme kešu krém, javorový sirup, skořici, nové koření, muškátový oříšek a dobře promícháme, aby se všechny suroviny spojily. Na mírném ohni vařte asi 5–7 minut, nebo dokud jablka nezačnou pěkně měknout. Dále vmícháme vanilku, kukuřičný škrob a vaříme na mísnem ohni po dobu 3–5 minut, aby omáčka zhoustla. 🍏
Směs nalejeme na těsto a lžicí rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 30-35 minut – dokud není drobenka krásně zlatá. ✨
Nechte si chutnat 🙂
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.