THAJSKÉ KUŘE S ARAŠÍDOVÝM DRESINKEM
Hodnocení (0)
Doba přípravy
35 min
35 min
Počet porcí
2
2
Galerie
suroviny na dresing :
- • ¼ šálku arašídového másla
- • 1 – 2 pl chilli pasty
- • 2 pl limetkové štávy
- • 2 pl octa
- • 2 pl sojové omáčky
- • 2 pl vody
- • 2 stroužky česneku
- • 6 čl kokosového mléka
- • 2 čl kokosového cukru
- • ¼ čl himalájské soli
suroviny na salát :
- • 2 mrkve ( jemné nasekané )
- • 2 šálky bílého zelí ( drcené )
- • 2 šálky červeného zelí ( drcené )
- • 300 g čerstvých vaječných nudlí
- • pórek nebo 2 ks šalotky
- • ¼ čl himalájské soli
suroviny NA SATAY CHICKEM
- • 2 čl sladké sojové omáčky
- • kuřecí prsíčka
- • pepř
- • 1 pl kokosového oleje
POSTUP:
Připravte nudle podle pokynů na balení. Vložíme zelí a mrkev do misky, přidáme 1/4 lžičky soli, promícháme a 5–10 minut necháme lehce změknout. Smíchejte všechny ingredience na kuřecího maso Satay - kuřecí prsíčka nakrájené na tenké plátky, sojovou omáčku, kokosový olej, sůl a pepř. Rozehřejte olej na pánvi s nepřilnavým povrchem na vysokou teplotu a přidejte kuře – smažte 3 minuty do zlatova, poté vyndáme na talířek bokem.
Kuře necháme zchladnout. Mezitím si vyrobíme dresing. Nakonec smícháme nudle a zbylé salátové ingredience s kuřecím masem a dresinkem, a podáváme.
Recept máme od blogerka Míšu IG: miselsruty
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.