Makovo mandlový závin
Hodnocení (0)
Doba přípravy
70 min
70 min
Počet porcí
12 ks
12 ks
Galerie
Kvásek
- • 1 čl kokosového cukru
- • 1 čl hladké špaldové mouky
- • 20 g čerstvého droždí
- • 50 ml vlažného mandlového mléka
Těsto
- • 50 g kokosového cukru
- • 300 g hladké špaldové mouky
- • Špetka himalájské soli
- • 40 g řepkového oleje
- • 100 ml vlažného mandlového mléka
Náplň
- • 50 g kokosového cukru
- • 2 pl mandlového másla
- • 2 čl skořice
- • 1 nastrouhané jablko
- • 300 ml mandlového mléka
- • 150 g mletého máku
K potření
- • 1 čl vody
- • 1 čl jablečného octa
Postup:
1. Nejprve si připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, droždí cukr a mouku. Promícháme a necháme odpočívat pod utěrkou 15 minut, aby kvásek zvětšil svůj objem 🥣
2. Do kvásku následně přidáme všechny zbylé ingredience na těsto a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout pod utěrkou na teplém a tmavém místě 1 hodinu (minimálně však půl hodiny).
3. Mezitím si připravíme náplň. Do hrnce dáme mák, cukr a zalijeme mlékem 🥛 Směs vaříme cca 15 minut. Na konci do ní přimícháme nastrouhané jablko, skořici a mandlové máslo. Necháme vychladnout.
4. Těsto vyválíme do obdélníku na tloušťku asi 0,5 cm. Rozetřeme náplň, ale kraje necháme volné. Kraje následně podehneme a zavineme.
5. Troubu předehřejeme na 200 stupňů 🔥 a plech vyložíme pečícím papírem. Za tu dobu závin podkyne.
6. Potřeme octem smíchaným s vodou a dáme péct do trouby na 15 minut. Potom teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme dalších 10 minut.
Dobrou chuť 😊
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.