Batátové Brownies
45 min
12 ks
406 kcal / 1 kus
- • 100 g kokosového oleje
- • 250 g arašídového másla
- • špetka himalájské soli
- • 60 ml javorového sirupu
- • 2 vejce
- • 150 g holandského kakaa
- • 500 g batátu
- • 70 g kokosového oleje
- • 150 g kakaové hmoty
- • 150 g čokolády na vaření
- • 20 g holandského kakaa
POSTUP :
Oloupané batáty uvaříme do měkka, poté je rozmixujeme na kaši a vzniklou kaši dále rozmixujeme s ostatními surovinami na těsto – tzn. s holandským kakaem, rozpuštěným kokosovým olejem, arašídovým máslem, javorovým sirupem, vejci a špetkou himalájské soli.
Vzniklé těsto rozetřeme na menší plech a pečeme na cca 170 stupňů zhruba 20–25 minut podle typu trouby. Těsto kontrolujeme špejlí.
Nachystáme si suroviny na polevu. Kokosový olej s kakaovou hmotou a čokoládou necháme v kastrůlku na mírném plameni roztát a promícháme s holandským kakaem. Hotovou polevu rozetřeme po upečeném těstě.
Brownies vložíme do ledničky než nám poleva ztuhne. Potom můžeme ochutnávat. Dobrou chuť !
Recept by Adriana z IG: adriana.rezakova
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.