ČOKOLÁDOVÉ SUFLÉ
25 min
2
- • 50 g kakaové hmoty
- • 100 g hořké čokolády
- • 1 pl mandlové mouky
- • 4 pl kokosového oleje
- • 3 pl kokosové
- • 2 pl Nougat twister
- • 2 celé vejce + 1 bílek
- • 1 pl kakaa
Postup :
Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni s kokosovým olejem a necháme vychladnout. Vejce s bílkem vyšleháme a přidáme 3 lžíce kokosového cukru a špetku soli. Vejce s vychladlou čokoládou spojíme a do vzniklé směsi přidáme lžíci holandského kakaa a lžíci mandlové mouky. Formu na suflé (nebo muffiny) vymažeme kokosovým olejem, vysypeme kakaem a naplníme. Hodinu necháme vychladnout v lednici a poté pečeme cca 10 min na 190°C tak, aby bylo těsto „nedopečené“. Podáváme teplé se zmrzlinou nebo malinami a Nougat twistrem.
Dobrou chuť!
Recept by Natty Cholevová
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.