KOLÁČ SE SLANÝM KARAMELEM A TVAROHEM
75 min
10 ks
- • 150 g mandlové mouky
- • 100 g kokosového cukru
- • 2 čl kokosového krému
- • 6 vajíček
- • 50 g pohankové mouky
- • 2 čl prášku do pečiva
- • 2 čl kokosového krému
- • 300 ml mléka
- • 500 g polotučného tvarohu
- • 2 – 3 banány
- • 1 balení vanilkového pudinku
- • 200 g cream cheese light
- • 200 g kokosového cukru
- • 100 g másla
- • 100 ml smetany ( 30% )
POSTUP:
Na začátku si vyrobíme slaný karamel. Do hrnce se silnějším dnem nasypeme cukr a při mírné teplotě a za stálého míchání vařečkou ho necháme zkaramelizovat. Pozor, karamel má velmi vysokou teplotu a ulpívá na kůži, proto při neopatrnosti hrozí popálení. Jakmile se cukr změní na karamel, přidáme máslo. mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Přilijeme smetanu a ztvrdlý cukr za stálého míchání opět rozvaříme. Výsledný smetanový karamel můžeme ještě přecedit přes drátěný cedník.
V misce vyšleháme bílky s cukrem do tuha, přídáme žloutky a už jen jemně zašleháme. Následují suché suroviny – ty už jen ručně promícháme se směsí. Nadýchanou směs vlijeme do 24 cm formy kterou vysteleme pečícím papírem a upečeme na 160 stupňů 45 minut v předem předpečené troubě. Kontrolujeme špejlí.
Mezitím si uvaříme puding podle návodu a necháme vychladnout (po vychladnutí stále mícháme, aby nevznikly hrudky). Přidáme tvaroh, creamcheese a dosladíme. Jakmile korpus vychladne, rozřežeme na 3 části. Na spodní natřeme trochu krému, naskládáme na kolečka pokrájený banán a potřeme vrstvou karamelu. Dáme druhý korpus – postup opakujte. Přikryjeme posledním korpusem a natřeme zbytkem krému i trochu po bocích koláče. Celý koláč necháme cca 2 hodiny v lednici.
Vršek ozdobíme slaným karamelem a loupanými mandlemi. Necháme ještě chvilku odpočinout v lednici a můžeme se pustit do ochutnávání :)
Recept by blogerka Ivči IG: ivaness_f
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.