TROPICAL PEANUT SORBET
Hodnocení (0)
Doba přípravy
45 min
45 min
Počet porcí
2
2
Galerie
Surovin na sorber :
- • 3 pl arašídového másla
- • špetka himalájské soli
- • ½ dc vody / ořechového mléka
- • 1 ks mango
- • 4 ks banánů
Na dozdobení :
- • 1 pl arašídového másla
- • máta
- • 1 čl černého sezamu
Postup :
V jednoduchosti je krása a i dokonalá chuť. Připravme si velmi jednoduchý sorbet bez umělého cukru, slazený datlovým sirupem a kombinaci s neodolatelnou chuťi arašídového másla .
- Oloupeme si banány a přes noc je necháme v mrazáku zmrazit. Při tomto receptu můžeme využít hlavně ty přezrálé, které aspoň zvýrazní chuť sladkosti našeho sorbetu
- Po zmražení si do našeho smoothie makeru očistíme a nakrájíme jedno celé mango. Aby se nám mango pořádně rozmixovalo můžeme přidat ½ dl vody a nebo oříškového mléka.
- Po rozmixování do mangové směsi přidáme 4 zmražené banány a všechno dohladka rozmixujeme.
- Ve vedlejší misce si připravíme směs složenou z 3 pl arašídového másla, 2 pl datlového sirupu a špetkou soli, která zintenzivní chuť sladkosti naší směsi.
- Do předem připravené nádoby si vlejeme náš banánovo-mangový sorbet a malými lžičkami do něj vmícháme naší arašídovou směs.
- Necháme v mrazáku alespoň 3 hodiny a můžeme konzumovat. Pokud chceš připravit sorbet tak, aby šel konzumovat dříve použij místo vody – led a po půl hodině v mrazáku celý sorbet promíchej. Doporučujeme aspoň hodinu/hodinu a půl nechat
Sorbet můžeme dozdobit lístky čerstvé máty a nebo černým sezamem a samozřejmě polijeme arašídovým máslem .
Dobrou chuť!
Recept by Lucii Randová z IG: forkassion
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.
Nejnovější recepty
Makovo mandlový závin
14.08. 2023
Chocolate banana bread
08.06. 2023
Velikonoční bábovka
03.04. 2023
Nepečený Oreo cheesecake
09.12. 2022
Nejoblibenější recepty