Špaldové vanilkové rohlíčky
60 min
40 - 50 ks
- • 250 g hladké špaldové mouky
- • 30 g Vanilkový rohlíček Twister
- • 100 g mletých vlašských ořechů
- • 1 pl mletých lněných semínek
- • 2 pl vody
- • 1 pl javorového sirupu
- • 190 g Alsan (či jiného tuku)
- • 1/2 čl mleté vanilky
- • moučkový cukr na obalení
Lněná semínka zalijeme vodou a necháme odstát. Vytvoří se hustý gel. Ve větší misce smícháme všechny suché ingredience a následně přidáme změklé máslo, Vanilkový rohlíček Twister, sirup a lněné vajíčko. Rukama vypracujeme kompaktní těsto, které dáme alespoň na 4 hodiny do chladničky (nejlépe přes noc).
Následně můžeme tvarovat rohlíčky. Z těsta odebereme malé množství, jemně vyválíme a ohneme do tvaru rohlíčku. Poklademe na plech a pečeme při 170 stupních 12-15 minut.
Hned po upečení, kdy jsou rohlíčky ještě teplé, je obalíme v moučkovém cukru.
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.