ARAŠÍDOVÝ CHEESECAKE BEZ LEPKU
60 min
12
352 kcal/1 porce
- • 120 g ovesné mouky
- • 100 g arašídové mouky
- • 80 g lískooříškové mouky
- • 1 pl kokosového oleje
- • 2 pl kokosového cukru
- • Špetka himalájské soli
- • 1 pl holandské kakao
- • 70 ml mléka
- • 2 pl másla
- • 2 pl kokosového cukru
- • 3 pl arašídového másla
- • 3 pl Caramel Twister
- • 2 vejce
- • 500 g plnotučného tvarohu
- • 150 g čerstvého sýru
- • 2 pl arašídového másla
- • 100 g kvalitní hořké čokolády
- • 70 ml mléka
- • nasekané nesolené arašídy
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem, i strany. Všechny ingredience na korpus smíchejte a hmotu natlačte na dno a kraje formy 🥣
Všechny suroviny vyndejte z lednice přibližně 3 hodiny před pečením, aby měly pokojovou teplotu. Nejprve vyšlehejte tvaroh dohladka, pak do něj postupně zašlehejte čerstvý sýr a nakonec všechny ostatní suroviny. Vejce přidejte až na závěr a opatrně je vmíchejte lžící. 🍳
Hotovou náplň vlijte do dortové formy a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 160°C 🔥Pečte 60 minut. Po celou dobu pečení neotevírejte troubu. Po upečení nechte cheesecake zchladnout na pokojovou teplotu a až poté ho dejte do lednice. 🍰
Hotovou polevu nalijte na cheesecake a posypejte nasekanými arašídy.🥜
Dobrou chuť 😊
Recept by blogerka Michaela IG : master_michaela👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.