BEZLEPKOVÝ DORTÍK S KAKAOVÝM KRÉMEM A JAHODAMI
180 min
8
255 kcal / kus
- • 100 g arašídová mouka
- • 50 g arašídové máslo
- • 40 g Ghí přepuštěné máslo
- • 2 vejce
- • 1 čl skořice
- • 1 čl prášek do pečiva
- • 20 g vanilkový protein
- • 100 g jablečné pyré
- • 60 ml mandlové mléko
- • 50 g hořká čokoláda
- • 10 g kakao
- • 250g jemný tvaroh
- • jahody
Ve větší misce smícháme spolu vejce, jablečné pyré, arašídové máslo, ghee a mandlové mléko. Potom do směsi přidáme i arašídovou mouku, protein, prášek do pečiva, skořici a osladíme podle chuti. Směs na korpus vylijeme do vystlané kruhové formy na pečení s průměrem 18 cm a dáme péct na 25 minut na 180 stupňů. Po upečení necháme dobře vychladnout.
Na krém smícháme tvaroh, kakao a čokoládové sladidlo. Jahody nakrájíme na tenké plátky. Korpus rozřízneme na polovinu, na spodní část natřeme polovinu krému, naskládáme na něj na plátky nakrájené jahody a potřeme druhou polovinou krému. Přeložíme na to i druhou část korpusu a na závěr jen polijeme rozehřátou hořkou čokoládou a necháme dobře vychladnout.
Dobrou chuť
Recept by blogerka Lucka IG : luckaa_luci👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.