Cuketovo - Arašídový koláč
40 min
10 ks
- • 20 g kokosové mouky
- • 50 g arašídové mouky
- • 10 g spirulina
- • 50 g kokosového cukru
- • 3 vejce
- • 10 g holandského kakaa
- • 200 ml mléka
- • 30 g čokoládového proteinu
- • 30 g pohankové mouky
- • 1 pl prášku do pečiva
- • 650 g cukety
- • 20 g holandského kakaa
- • 200 ml mléka
- • 25 g čokoládového proteinu
- • 20 g čokoládového pudingu
- • 200 g creamcheese light
POSTUP:
Jako první si nahrubo nastrouháme cuketu a počkáme, dokud pusť šťávu. V misce si vyšleháme vejce se sladidlem, přidáme mléko, zbavíme cuketu přebytečné vody a ponorný mixér vymixujeme. K této směsi přimícháme smíchané suché suroviny. Vznikne nám řidší těsto, které vylijeme do malého (22×32) plechu nejlépe vyložený papírem na pečení a pečeme 30–35 min. na 175 stupňů. Potom necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Uvaříme si pudink podle návodu. Do mírně vychladlého pudingu zamícháme zbylou suroviny a krém rozetřeme na vychladlý koláč. Na polevu si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem, přimícháme mléko, promícháme a rozetřeme na koláč. Necháme ztuhnout alespoň 3 hodinky v chladničce.
Před podáváním jemně posypeme práškem matchatea, polijeme ještě krémem od s příchutí arašídy deluxe (s čokoládou) a ozdobíme lístkem meduňky nebo máty.
Recept by Ivča z IG: ivaness_f
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.