Mini makovo-kakaové rohlíky
120 min
36 ks
- • 1 čl kokosového cukru
- • 1 čl špaldové mouky
- • 1/2 čerstvého droždí
- • 100 ml vlažného mléka
- • 50 g kokosového cukru
- • 500 g špaldové mouky
- • 70 g řepkového oleje
- • 150 ml mandlového mléka
- • 1 pl mandlového másla
- • 2 pl kokosové mouky
- • 3 pl javorového sirupu
- • 200 ml mandlového mléka
- • 100 g mletého máku
Nejprve si připravíme kvásek. Ve velké míse si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, mouky a zalijeme vlažným mlékem. Kvásek necháme 10-15 minut odpočinout pod utěrkou. Potom do mísy přidáme zbytek vlažného mléka (150 ml), cukru, mouky a olej. Rukama vypracujeme těsto. Klidně i několik minut. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.
Mezitím si připravíme makovou náplň. V hrnci smícháme mák, sirup a mléko. Vaříme cca 10 minut, občas promícháme, aby se nám nepřipálila. Po dovaření přidáme máslo a mouku na zahuštění a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části a z každé vyválíme kruh o tloušťce cca 0,5 cm. Rozdělíme na 8 nebo 12 stejných částí (podle toho, jak velké chcete rohlíky). Náplň natřeme podél téměř celého trojúhelníku. Polovinu množství natřeme makovou náplní a polovinu čokoládovým lísko-ořechovým máslem.
Plech vyložíme pečícím papírem a troubu si předehřejeme na 180°C. Rohlíčky necháme ještě 20 minut kynout na plechu. Před pečením je potřeme vodou s octem (poměr je 1:1). Pečeme 25-30 minut. Na závěr můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.