Piškotové řezy Kinder Pingui
40 min
10 ks
- • 5 ks vajec
- • 3 pl holandského kakaa
- • 2 pl citrónové šťávy
- • 1 čl jedlé sody
- • 1 ks měkký tvaroh
- • 2 ks smetany ke šlehání
- • 2 pl arašídového másla
- • 2 pl Caramel Twisteru
- • 2 pl kokosového oleje
- • špetka himalájské soli
- • 2 pl datlového sirupu
Postup :
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. V jedné misce z bílků vyšleháme sníh a v druhé prošleháme žloutky. Ke žloutkům přidáme kakao, jedlou sodu (nebo přášek do perníku), pár kapek přírodního sladidla a citrónovou šťávu. Znovu vše promícháme. 🥣
Sníh opatrně vmícháme do směsi a rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem. V troubě pečeme cca 20 minut na 170 stupňů. Korpus lze udělat i bez jedlé sody.
Na smetanový krém vyšleháme smetanu zvlášt dotuha a potom přidáme tvaroh a pár kapek sladidla a vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout v lednici.⛄️
Tip: Můžeme také použít místo smetany a tvarohu 500 g mascarpone, které lehce vyšleháme do krému.
Karamelový střed vytvoříme smícháním arašídového másla, Caramel Twisteru, kokosového oleje, datlového sirupu a špetkou himalájské soli. Po upečení rozpůlíme korpus a namažeme jednu půlku smetanovým a karamelovým krémem. Spojíme obě poloviny korpusu.
Tip: Horní stranu lze pomazat rozpuštěnou hořkou čokoládou .🍫
Dobrou chuť 👌
Recept by blogerka Nikola z IG : nikola_fiskova 👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.