PIŠKOTOVÝ DEZERT S ČOKOLÁDOVÝM PUDINGEM A TVAROHEM
90 min
10
- • 10 g kokosové mouky
- • 10 g kokosového oleje
- • 40 g kokosového cukru
- • 100 g špaldové mouky
- • 30 g Lískooříškového krému s čokoládou
- • 50 ml vody
- • 2 vajíčka
- • 5 g kakaa
- • 50 ml mléka
- • 1 lzíčka prášku do pečiva
- • 20 g řeckého jogurtu
- • 300 ml mléka
- • 25 g čokoládového proteinu
- • 30 g čokoládového pudingového prášku
- • 250 g jemného tvarohu
- • 100 g řeckého jogurtu
postup:
Jako první si dáme vařit puding podle postupu na obale. Do hotového pudingu zamícháme ořechové máslo. Na těsto si vyšleháme vejce se sladidlem, přídáme kokosový olej, jogurt a opět promícháme. Nakonec přidáme všechny suché suroviny a už jen na chvilku promícháme.
2/3 těsta si dáme do plechu na pečící papír, do zbylé 1/3 těsta smícháme kakao a vylejeme na světlé těsto. Navrch těsta přidáme ještě teplý puding. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů přibližně 30 minut.
Na vychlazený koláč natřeme oslazený tvaroh smíchaný s jogurtem a dáme do ledničky na min. 2 hodiny. Vrchní část dezertu ozdobíme strouhanou čokoládou. Dobrou chuť!
Recept by Ivča IG: ivaness_f
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.