BEZLEPKOVÉ ARAŠÍDOVÉ CHURROS
40 min
- • 260 g Arašídové mouky
- • špetka himalájské soli
- • 300 ml vody
- • 3 celé vajíčka
- • 125 g másla
- • ½ litru oleje
- • 2 pl arašídového krému
- • 4 pl mléka
- • 100 g bílé čokolády
- • 80 g kokosového cukru
- • 1 pl skořice
- • 2 nastrouhané Tonkové boby
POPIS :
1. V hrnci dáme svařit 3 dc vody, do které ihned vložíme máslo a mícháme dokud se nerozpustí.
2. Do máslové směsi přidáme 260 g arašídové mouky a mícháme dokud se těsto nezačne odlepovat od spodku hrnce. Tehdy vypneme sporák a těsto přelijeme do nádoby a necháme vychladnout.
3. Do vychlazeného těsta přisypeme špetku soli a pomalu vmícháváme vajíčka – jedno po druhém. Takto připravené těsto plníme do cukrářského sáčku s okrasnou špičkou.
4. Když máme hotové těsto pořádně rozehřejeme olej, do kterého našim sáčkem tvarujeme Churros. Rovné nebo kulaté prostě podle našich představ. Churros smažíme dokud nemají zlatavou barvu a křupavé těsto.
5. Už hotové Churros necháme odpočinout na ubrousku a následně všechny obalíme v misce s cukrem, skořicí s nastrouhanými fazolkami Tonka.
6. Aby oříšková chuť Churros byla dokonale lahodná, ve vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu s mlékem a arašídovým máslem. Vše dobře promícháme a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Recept by : Lucie Randové IG: forkassion
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.