ČOKOLÁDOVO AVOKÁDOVÝ CHEESECAKE
30 min
8
293 Kcal / 1 porce
- • 40 g mandle natural
- • 60 g ovesné mouky
- • 20 g kokosový olej
- • 20 g slunečnicových semínek
- • 80 g datlí
- • 30 g kešu ořechů
- • 1/2 čl skořice
- • 20 g kokosový olej
- • 40 g kakaové hmoty
- • 200 g kokosový krém
- • 2 pl javorového sirupu
- • šťáva z limetky
- • 2 ks avokáda
- • mandle natural
- • ovoce dle chuti
Spodní část dortové formy si vyložíme papírem. Kešu ořechy a slunečnicová semínka rozmixujeme v mixéru přidáme mandlový krém, ovesnou mouku, datlovou pastu, rozpuštěný kokosový olej, skořici a rozmixujeme tak, aby se všechny složky propojily. Těsto by mělo být mírně lepivé. 🍯
TIP : Datlovou pastu bychom měli před mixováním vyndat z ledničky a nechat cca 1 hodinu aby změkla 👌
Následně těsto utlačíme lžicí nebo hrníčkem na dno dortové formy a dáme ztuhnout do lednice. ❄️
Před tím než si začneme chystat krém, rozpustíme kakaovou hmotu ve vodní lázni a odstavíme bokem. Avokádo zbavíme slupky a pecky, dáme do mixéru společně s limetkovou štávou a rozmixujeme do hladka. Přidáme trochu sladidla, kokosový olej, kokosový krém, rozpuštěnou kakaovou hmotu a důkladně promícháme dokud nedostaneme celistvou hladkou směs. 🥑
Formu vyjmeme z chladničky, krém rovnoměrně rozvrstvíme po těstě a uhladíme dohladka. Nakonec ozdobíme mandlovými lupínky a ovocem. Hotový cheesecake vložíme do lednice na několik hodin, aby si odpočinul. 🍰
Dobrou chuť 🙂
Recept by blogerka Annamária IG : annamaria_bilasova👩🏼🍳
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.