DUHOVÝ TAPIOKOVÝ PUDING
35 min
2 porce
- • 2 pl mandlového krému
- • 1 celá skořice ( nemletá )
- • 6 pl agáve sirupu
- • 70 g tapiokových perliček
- • 700 ml mandlového mléka
- • 2 pl rumu
- • 3 pl kakaa
- • 30 g kakaového másla
- • 20 g mandlí
- • 10 ks lístků máty
- • 1 celé mango
- • 2 pl citrónové štávy
POSTUP :
Tapiokové perličky si přes noc namočíme do misky s vodou, která sahá 1 cm nad perličky. Další den ráno přelijeme perličky do hrnce a přidáme 700 ml mandlového mléka, skořici, 4 lžičky mandlového másla, 4 pl rumu a 6 pl agávového sirupu a mícháme dokud puding nedosáhne bodu varu.
Potom vypneme sporák a připravíme si nádoby na puding. Pokud chcete, aby váš puding byl duhový, nalejte si do každého poháru malou naběračkou cca 50 ml. První světlou část duhového pudingu necháme tak, jak je. Slabší hnědou barvu vytvoříme tak, že do pudingu v hrnci zamícháme 3 pl kakaa a opět nalijeme vrstvu do pohárku. Pro silnější hnědou vrstvu přidáme do zbytku pudingu v hrnci 30 g kakaové hmoty a dobře promícháme tak, aby se nám hmota pořádně rozpustila a nalijeme do pohárku.
Vrch pohárku ozdobíme ovocným chutney. Já jsem použila mango a kousky zralých třešní, mandlí a nakrájené máty. Dobrou chuť
Pro přidání recenze se musíte přihlásit do svého účtu. Pokud účet nemáte, můžete se registrovat.